Les plantes emeten una gran quantitat i diversitat de compostos orgànics volàtils (COVs) que desenvolupen múltiples funcions fisiològiques, ecològiques. Aquests compostos també afecten la química atmosfèrica i tenen efectes finals en cascada sobre les comunitats d’organismes, els ecosistemes i sobre la qualitat de l’aire i àdhuc el clima. Les projeccions futures prediuen un increment substancial d’aquestes emissions en resposta al canvi global. Entre aquests, la temperatura, que n’està augmentant la volatilització i la síntesi, i que està afectant no només les emissions de les fulles, sinó també les de les flors, on els COVs hi juguen un paper clau.
D’altra banda, l’exposició a concentracions elevades d’ozó també està provocant situacions d’estrès en les plantes i alterant les emissions de COVs. A més, l’ozó també esta reduint sensiblement el temps de vida d’aquests compostos i està interferint en algunes de les seves funcions ecològiques. L’estudi dels COVs esdevé cada dia més crucial per les seves interaccions entre els NOx, i altres molècules antropogèniques i per la possible relació amb la qualitat de l’aire que respirem i els seus impactes en la salut humana.
En les nostres línies de treball combinem punts de vista que fan única la nostra recerca. Combinem el coneixement de la bioquímica i fisiologia vegetals (metabolisme secundari), l’ecologia terrestre i la química atmosfèrica, amb el que podem aportar punts de vista innovadors sobre el funcionament dels organismes vius, dels ecosistemes i dels processos de canvi global.
Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.
Dona't d'alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.
PATRONAT
DISTINCIONS
MEMBRES DE
AMB EL SUPORT DE