Tècnic/a

Pablo Fernández Cancelo

Doctor en Ciències Agroalimentàries amb experiència en química analítica, biologia molecular i microbiologia.

Llicenciat en Química i Bioquímica, i Doctor en Ciències Agroalimentàries. Va realitzar la seva tesi doctoral a l’IRTA-Fruitcentre de Lleida, centrada en l’estudi de l’efecte de les condicions ambientals sobre la fisiologia de fruits climatèrics i la seva influència en el comportament postcollita, incloent-hi els patrons de maduració i la susceptibilitat a les principals malalties fúngiques postcollita.

A nivell tècnic, compta amb una sòlida experiència en:

  • Química analítica: desenvolupament i validació de mètodes analítics aplicats a mostres ambientals i alimentàries mitjançant tècniques cromatogràfiques i espectroscòpiques.
  • Biologia molecular: clonació, transcriptòmica i proteòmica.
  • Microbiologia: cultiu i maneig de fongs i bacteris.

Ha treballat com a tècnic d’investigació a l’Institut de Química Física Rocasolano (CSIC), com a químic analític a la indústria farmacèutica, i com a responsable del laboratori d’anàlisi instrumental al Centre Tecnològic BETA de Vic.

Actualment forma part de l’equip del CREAF com a tècnic d’investigació en els projectes MITICFOR i RESTICFOR, centrats en analitzar l’impacte del canvi climàtic global sobre la biodiversitat del sòl i la fisiologia de les plantes.

 

Ha participat en:

A large tree with green leaves in a forest.
Projecte / Iniciativa
Projectes estatals
Actiu

Caracterització del paper funcional i la diversitat dels fongs del sòl per millorar la capacitat de mitigació del canvi climàtic dels boscos

Scientist measures tree trunk, wearing a reflective vest.
Projecte / Iniciativa
Altres
Actiu

Millorar el potencial natural de la diversitat de fongs del sòl per ajudar a la restauració i conservació dels boscos espanyols emblemàtics sota el canvi climàtic