Pablo Fernández Cancelo
Llicenciat en Química i Bioquímica, i Doctor en Ciències Agroalimentàries. Va realitzar la seva tesi doctoral a l’IRTA-Fruitcentre de Lleida, centrada en l’estudi de l’efecte de les condicions ambientals sobre la fisiologia de fruits climatèrics i la seva influència en el comportament postcollita, incloent-hi els patrons de maduració i la susceptibilitat a les principals malalties fúngiques postcollita.
A nivell tècnic, compta amb una sòlida experiència en:
- Química analítica: desenvolupament i validació de mètodes analítics aplicats a mostres ambientals i alimentàries mitjançant tècniques cromatogràfiques i espectroscòpiques.
- Biologia molecular: clonació, transcriptòmica i proteòmica.
- Microbiologia: cultiu i maneig de fongs i bacteris.
Ha treballat com a tècnic d’investigació a l’Institut de Química Física Rocasolano (CSIC), com a químic analític a la indústria farmacèutica, i com a responsable del laboratori d’anàlisi instrumental al Centre Tecnològic BETA de Vic.
Actualment forma part de l’equip del CREAF com a tècnic d’investigació en els projectes MITICFOR i RESTICFOR, centrats en analitzar l’impacte del canvi climàtic global sobre la biodiversitat del sòl i la fisiologia de les plantes.