935811920
Oficina: C5b/-118

Nascut a Barcelona, 1943. És catedràtic honorari d'Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, després d'haver sigut emèrit. Va organitzar el primer equip de recerca sobre ecosistemes terrestres a Catalunya. I va promoure l'educació ambiental, amb més de 200 articles publicats sobre educació ambiental, tant divulgatius com d'opinió. Va promoure i dirigir el CREAF al llarg de 10 anys.

La seva recerca se centra en ecofisiologia vegetal, ecologia forestal, incendis forestals, efectes del canvi climàtic i ecologia molecular. D'entre els càrrecs més representatius, va ser el primer president de l’Asociación Española de Ecología Terrestre (AEET), vicepresident de la Institució Catalana d'Història Natural (ICHN), director dels departaments d'Ecologia i del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia (BABVE) de la Universitat Autònoma de Barcelona, a banda de ser membre actiu de comitès, juntes i patronats relacionats amb la investigació, conservació, educació i gestió ambientals. 

Ha dirigit durant 17 anys l'Aula d'Ecologia, Ajuntament de Barcelona. És soci honorari de l'AEET, la ICHN i del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya. Membre de l'Institut d'Estudis Catalans i de consells editorials i comissions nacionals i internacionals per avaluar la recerca. Expresident de la Fundació Tierra, membre de l’Equip de Suport a la Direcció del CREAF. Ha dirigit 17 tesis doctorals.

Publicacions 

Més de 250 articles o capítols científics nacionals i internacionals i de 20 llibres, entre els quals destaquen Ecología de la Vegetación (2001), Ecología urbana (2001), Biografia del món (2006), Ecologia viscuda (2010), Notícies sobre evolució (2014), Ecologia, avui (1971), etc.; coordinador, entre altres, d'Ecologia del Foc (1996) i de Quercus ilex L. ecosystems: function, dynamics, management (amb F. Romane, 1992).

Premis

Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya 1998, Medi Ambient de Caixa de Sabadell-IEC 2002, Crítica Serra d’Or a Biografia del Món 2007, Atlas d’UGT-Generalitat 2010.

Distincions

Medalla Narcís Monturiol 1992. Fundación Fernando González Bernáldez 2014, Luís Balaguer de la AEET 2019. Creu de Sant Jordi 2019 atorgada per la Generalitat de Catalunya.

Interessos

Funcionament ecosistemes terrestres, Ecofisiologia vegetal, Ecologia forestal, Ecologia urbana, Biodiversitat, Educació ambiental.

CV en català