MiraMon
Contractes i convenis
Durada del projecte: 
nov. 2006 a abr. 2017

El sistema d'informació geogràfica (SIG o GIS) MiraMon és una eina informàtica potent, àgil i econòmica per a la manipulació de bases de dades georeferenciades i d'informació cartogràfica de tota mena. 

Introducció

El sistema d'informació geogràfica (SIG o GIS) MiraMon és una eina informàtica potent, àgil i econòmica per a la manipulació de bases de dades georeferenciades i d'informació cartogràfica de tota mena. Pot ser emprat com a SIG, com a programari de Teledetecció o de producció i gestió cartogràfica. [Més informació a la web i als àmbits de recerca]

Amb un codi iniciat el 1988, va ser el 1994 quan MiraMon es va convertir en una aplicació Windows per a ser usada en àmbits científics, educatius i de gestió mediambiental (emissió d'informes, publicació de dades en paper, CD/DVD o Internet).

Des de 1997 ha estat pioner en l'adopció d'estàndards internacionals de Metadades i en la difusió de bases SIG a Internet i actualment està adherit als estàndards ISO i és membre de l'OGC. MiraMon va merèixer la Menció Especial a la millor aplicació en Ciència i Tecnologia a Internet del 2000 en el International Möbius Award.

L'any 2005, i coincidint amb el 10è aniversari del MiraMon, la Generalitat de Catalunya va decidir impulsar la gratuïtat del MiraMon per a l'Administració pública (Generalitat, Administracions comarcals i locals, etc), les Universitats i Centres de Recerca i els estudiants de tots els nivells educatius de Catalunya.

El 2006 es va signar un acord amb l'Institut Cartogràfic de Catalunya per distribuir la majoria de la seva cartografia (ortofotos 1:25000 i 1:5000, mapes topogràfics 1:250000, 1:50000, 1:25000 i 1:5000, etc.) en format MiraMon.

  • MiraMon