Oficina: CM7/18bis

Sóc doctor en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona. Des de 2020 sóc investigador del CREAF, si bé n'he estat investigador associat des de 2017. També sóc director científic de l'Institut Català d'Ornitologia i vice president de l'European Bird Census Council des de l'abril de 2023, després de diversos anys com a membre de la Junta Directiva,

Durant la meva trajectòria professional he treballat en l'impuls i coordinació de projectes de monitoratge d'ocells a gran escala i a llarg termini, amb l'objectiu de contribuir al coneixement sobre els canvis en la biodiversitat i en els factors que hi ha al darrere. En destaco la coordinació científica i la recerca associada al seguiment d'ocells comuns i als atles d'ocells, tant de Catalunya com del conjunt Europa. Entre d'altres, el segon Atles dels ocells nidificants d’Europa (EBBA2) és un dels projectes de ciència ciutadana de més gran abast mai realitzat, amb una cobertura de més de 10 milions de Km2, 50 països i 120.000 participants. Un segon focus d'interès ha estat el desenvolupament d'indicadors de síntesi dels canvis en la biodiversitat, per al qual coordino el projecte del Living Planet Index a Catalunya.

Formo part de l'equip de treball de l'Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya i participo a diferents projectes d'investigació europeus, destinats donar eines per assolir un monitoratge i recerca associada útils per gestionar i conservar el medi natural en un context de canvi global.