935868474
Oficina: C5/1070b

Mencuccini és investigador ICREA en ecologia vegetal i ecosistèmica al CREAF. Va ser professor de ciències forestals a The University of Edinburgh (Regne Unit) i actualment és professor honorari a la mateixa universitat. Va completar el seu doctorat a Edimburg (Regne Unit) i va ser postdoc a la Cornell University (NY, EUA). Ha estat professor visitant a la Cornell University (EUA), a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i científic visitant al CSIRO (Tasmània, Austràlia). Ha estat acadèmic eminent de la University of Western Sydney (Austràlia).

Els interessos de recerca de Mencuccini cobreixen la dinàmica dels ecosistemes forestals, els fluxos de carboni i aigua a escala dels arbres i dels ecosistemes, la fisiologia de les fulles, del xilema i del floema i l’ús d’isòtops estables (13C, 17O, 18O, 15N) com a marcadors. Recentment, la seva atenció s'ha centrat en la millora de la nostra comprensió de les vulnerabilitats hidràuliques dels arbres a nivell mundial en el context de les projeccions que augmenten la freqüència i intensitat de les sequeres.

Mencuccini ha guanyat ajudes a la recerca al Regne Unit, Espanya i a la Unió Europea. Les ajudes més recents han estat per projectes que van explorar la importància de la deposició de nitrogen per al cicle de carboni dels arbres temperats al Regne Unit, els impactes de la sequera en la mortalitat del pi escocès i la variabilitat fenotípica dels trets hidràulics en els gradients ambientals. Actualment, col·labora amb col·legues del Regne Unit (Exeter, Leeds) per quantificar la variabilitat fenotípica dels trets hidràulics en gradients ambientals a l'Amèrica del Sud (Perú, Bolívia, Guyana Britànica, Brasil) i amb grups australians (Canberra, James Cook) per quantificar les respostes induïdes per la sequera al tròpic brasiler i australià.

 

 

Interessos

The physiological ecology of trees

Adaptation and ecological plasticity of the water transport system of trees, The carbon cycle of forest ecosystems, Prevention of forest degradation and forest restoration in Tropical regions