935814674
Oficina: C5/1110

Investigador del CREAF, professor d'Ecologia de la Universitat de Barcelona (UB) i des del 2018 també autor de l'IPCC (Panell Intergovernamental de Canvi Climàtic). La seva investigació analitza l'impacte del canvi climàtic sobre els ecosistemes mediterranis i, en particular, se centra en la resposta dels boscos, en les interaccions entre plantes i animals, així com en els serveis ecosistèmics.

Com a autor de l'IPCC, ha participat al 6º Informe d’Avaluació publicat el 2022 (Grup de treball II), que analitza a escala global l'efecte del canvi climàtic en els ecosistemes i la societat, els riscos ambientals i socials, així com les possibles vies d’adaptació sostenible.

És membre del Consejo Nacional del Clima (CNC), una comissió adscrita a l'actual Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, creada el 1992 i que té com a objectiu elaborar i supervisar les polítiques públiques sobre canvi climàtic. Està participat per totes les administracions públiques, organitzacions i entitats representatives d'interessos socials i ambientals, i el seu objectiu s'ha revisat des de la seva creació.

Al CREAF, és l'investigador principal del projecte en curs MICROCLIM (Variabilitat microclimàtica i resiliència de l'embornal de carboni forestal a l'escalfament global) i ha dirigit recentment el projecte de recerca REGIME-SHIFTS (Drought regime shifts and global warming: Impactes, mecanismes, previsions i estratègies de mitigació). Com a professor d'Ecologia, imparteix classes a la Universitat de Barcelona als àmbits de coneixement de canvi climàtic, transició crítica als ecosistemes i la societat, gestió d'àrees protegides, biologia de la conservació i desenvolupament sostenible. Forma part del grup de recerca de la UB Grupo d’Innovació Docent en Ecologia i Canvi Global (GIDEC).

 

Interessos

Global assessments of climate change impacts on ecosystems and adaptation options. Climate change adaptation and mitigation, including global sustainability pathways. Climate-change induced impacts on terrestrial ecosystems. Effects of drought, heat waves and microclimatic variability and on forests and plant-animal interactions.

Global change biology, evolutionary ecology, life history theory, evolution and demography, phenotypic plasticity and trait-based ecology, ecological stoichiometry biogeochemistry, conservation biology and genetics.