935814666
Oficina: C5/1086

Sergi Pla-Rabés (Doctor en Biologia, Universitat de Barcelona) és investigador del Grup d'Ecologia del Canvi Ambiental GECA (CREAF, Espanya), professor associat de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona, ​​Espanya) i Investigador Associat en Ciència de la Universitat de Johannesburg (Sud-àfrica). També és membre actual de l'IASC (Comitè Científic Internacional de l'Àrtic per al Grup de Treball Terrestre). Ha estat becari postdoctoral a: ECRC (UCL, Regne Unit, beca Marie Curie); PEARL (Queens University, Canadà), departament de Geografia (Loughborough University, Regne Unit) i el CEAB (I3P-CSIC, Espanya).

Ha treballat en més de 45 projectes nacionals i internacionals estudiant els efectes del Canvi Global als ecosistemes, principalment relacionats amb la variabilitat climàtica, la contaminació atmosfèrica i els impactes humans. Ha treballat principalment a les muntanyes (Alps, Pirineus, Sistema Central, Noruega, Escòcia, Irlanda, Regne Unit), regions polars (Àrtic i Antàrtic) i illes oceàniques (Illa de Pasqua i arxipèlag de les Açores). No obstant això, també ha treballat per comprendre els problemes mediambientals actuals a Ontario, Nova Escòcia i Manitoba.

Actualment, la seva recerca se centra en la resposta dels ecosistemes aquàtics (biodiversitat i biogeoquímica) als canvis sistèmics de la Terra. La seva àrea d'interès és comprendre els efectes del canvi global en els ecosistemes utilitzant els llacs i aiguamolls com sentinelles del canvi. Utilitza les sèries temporals derivades dels registres de sediments lacustres per estudiar la resposta dels ecosistemes als diferents components del canvi global i les seves interaccions a diferents escales temporals (per exemple, canvis en el clima i l'ús de terra; contaminació climàtica i atmosfèrica ). El seu objectiu és augmentar la comprensió dels principals factors que canvien els ecosistemes per desenvolupar polítiques de conservació, restauració i mitigació.

 

PREMIS O MENCIONS

  • International reward DIALOG IV symposia (Dissertations Initiative for the Advancement of Limnology and Oceanography) per la ASLO. 2001-Bermuda

  • National award to the best PhD in Limnology (1997-1999) per la AEL. 2001, València. 

 

PRINCIPALS INTERESSOS DE RECERCA

Augmentar l'escala actual d'observació per comprendre els canvis dels ecosistemes a llarg termini per incloure els llegats de l'passat en l'equació.