935814676
Oficina: C5/1120

Sóc Llicenciat en Ciències Ambientals (2002; Universitat Autònoma de Barcelona, UAB) i Doctor en Biologia (2006; Institut de Ciències de la Terra ‘Jaume Almera’ ICTJA-CSIC i Universitat de Barcelona). He estat investigador postdoctoral a Solfranc Tecnologías (2007-2008), a la Universitat de Durham, Regne Unit (2008-2009) i al CREAF (2009 – actualitat).

He fet estades de recerca postdoctorals a la Universitat d’Edimburg, Regne Unit, (2012), a la Universitat de Gant, a Bèlgica (2017) i al Max Planck Institute for Biogeochemistry de Jena, Alemanya (2019). Des del 2018 sóc Professor Associat a la UAB i des de 2019 gaudeixo d’una Humboldt Fellowship for Experienced Researchers. Treballo als camps de l’ecologia fisiològica de plantes i ecosistemes, l’ecologia forestal i l’ecohidrologia. M’interessa entendre els fluxes d’aigua i carboni en plantes, estudiant les interaccions entre l’ambient, la fisiologia a nivell de planta i els processos ecosistèmics.

La meva recerca es centra en el funcionament de les plantes a diferents escales temporals i espacials, en un context de canvi global i amb un especial interès en els arbres i els boscos. Actualment coordino la iniciativa SAPFLUXNET, en la qual hem compilat la primera base de dades d’us de l’aigua dels arbres a partir de mesures de flux de saba. Utilitzem SAPFLUXNET per entendre els factors que determinen la transpiració dels arbres i les repostes a la sequera a nivell global. Tinc perfil docent en Ecologia, havent impartit classes al Màster en Ecologia Terrestre i Gestió de la Biodiversitat (2010-2013) i a diversos Graus (2018 – actualitat; Genètica, Biologia Ambiental, Biologia), sempre a la UAB.

Interessos

Physiological ecology of plants and ecosystems. Water and carbon cycling in terrestrial ecosystems. Drought responses of plants and ecosystems. Management of ecological data: from field measurements to databases.