935813789
Oficina: CM7/2

Vaig acabar el meu doctorat a la University of Edinburgh el 2016, on vaig estudiar la capacitat d'algunes espècies d'arbres de la selva tropical d'alterar els trets hidràulics de les fulles en resposta a la sequera imposada experimentalment a llarg termini. Els cinc anys següents els vaig passar en un lloc postdoctoral a l'Australian National University a Canberra, ampliant la meva investigació sobre el moviment de l'aigua a través del terra i les plantes, i la seva transició a l'atmosfera. Aquesta investigació es va basar en dades de camp que vaig recollir a l'Amazònia brasilera i a les selves tropicals australianes.

Recentment he començat a interessar-me pel funcionament sinèrgic dels boscos. La combinació de la plasticitat de l‟arbre individual i la selecció d‟espècies per part del medi ambient genera una comunitat que està efectivament optimitzada per explotar els recursos disponibles amb un alt nivell d‟eficiència. El punt de vista dels boscos com a estructures complexes autoorganitzades pot influir en com escalem els mesuraments a nivell d'arbre individual als processos a nivell d'ecosistema, a les nostres estratègies de mostreig als estudis de camp ia la nostra comprensió dels punts d'inflexió relacionats amb el clima a l'estructura i la funció dels ecosistemes.

Ara estic treballant en un lloc de postdoctorat, supervisat per l'investigador del CREAF i ICREA Maurizio Mencuccini, per al projecte FORGENIUS, finançat per la UE a H2020. Estudio el paper de l'emmagatzematge d'aigua i la capacitat hidràulica en la sensibilitat climàtica de les espècies arbòries i boscos europeus. L'octubre de 2022 vaig obtenir una beca competitiva MSCA.