AgriRegenCat - Xarxa de finques demostratives
Projectes regional
Durada del projecte: 
gen. 2022 a des. 2025

Introducció

El projecte AgriRegenCAT - Xarxa de finques demostratives - se centra en desenvolupar i implementar elements crítics per donar resposta a la urgència climàtica, les projeccions de canvis ambientals, socials i dels mercats per a les dècades vinents. Basat en el foment holístic de la competitivitat futura del sector agrari a Catalunya, es proposa investigar, desenvolupar, informar i demostrar sobre el potencial i el rol clau que tenen l’agricultura regenerativa i l’agroecologia a casa nostra. Es tracta d’identificar, desenvolupar i implementar les pràctiques amb més potencial a escala local respecte a una multitud d’indicadors agronòmics, ambientals i econòmics, amb el punt de vista centrat en els agricultors, que seran clau per portar aquests coneixements a la pràctica.

Objectius

L’objectiu principal del projecte és donar suport a la transformació de l’activitat agroalimentària catalana i implementar elements de l’agricultura regenerativa, l’agroecologia i la bioeconomia tot mantenint i fins i tot incrementat la productivitat agrària.

Accions

Les accions del projecte contribuiran a la transició sostenible de l’agricultura mitjançant l’augment de la seva competitivitat i resiliència. A través de la introducció de nous models de maneig i pràctiques innovadores (p. ex. creació d’una iniciativa territorial i multiactor amb potencial d’impulsar la generació d’una massa crítica de coneixement i de bons exemples pràctics amb impacte transformador) s’impulsarà l’adopció de canvis sistèmics en l’agricultura catalana (mediterrània).

 

Projectes Fons Climàtic - Generalitat de Catalunya

 

  • AgriRegenCat