Josep Barba Ferrer
9358
Oficina: CM7/23

Sóc llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona (2009), màster en Ecologia Terrestre per la Universitat Autònoma de Barcelona (2010), i doctor Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (2015). Vaig fer la tesi doctoral al CREAF, estudiant com les interaccions planta-sòl afecten la respiració del sòl i el ciclatge de la matèria orgànica. Com a investigador postdoctoral, he ampliat la meva recerca a d’altres gasos d’efecte hivernacle (CO2, CH4 i N2O), amb un especial interès en els fluxes de metà en ecosistemes forestals.  

El meu interès en les emissions de gasos d’efecte hivernacle en ecosistemes terrestres m’ha portat a la Universitat d’Anvers (BE) (2013; estada predoctoral), a la Universitat de Delaware (USA) (2016-2019, investigador postdoctoral), i a la Universitat de Birmingham (UK) (2019-2021; investigador postdoctoral). Des del 2021, sóc investigador postdoctoral al CREAF en el marc del programa d’excel·lencia en la recerca Severo Ochoa. 

Interessos

Respiració del sòl i cicles biogeoquímics. Ecofisiologia de plantes i d’ecosistemes. Resposta de plantes i d’ecosistemes a la sequera. Mecanismes de resiliència de plantes i ecosistemes.