935813811
Oficina: C5b-024

Sóc Doctor en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, 2001). Actualment sóc catedràtic d’ecologia a la UAB i investigador del CREAF. He estat investigador honorari de la Universitat d’Edimburg (Regne Unit) i vaig obtenir la distinció ICREA Acadèmia els anys 2014 i 2020.

La meva recerca pretén millorar el coneixement sobre el funcionament dels sistemes forestals i se centra en l’estudi de:

  1. l’ús i el transport a llarga distància de l’aigua i el carboni a les plantes;
  2. la resposta dels boscos a canvis ambientals, posant èmfasi en l’impacte de la sequera en un context de canvi climàtic;
  3. la distribució i variabilitat dels atributs funcionals de les plantes i el seu ús per entendre i predir el funcionament i la dinàmica de la vegetació, incloent la provisió de serveis ecosistèmics.

Sóc membre del consell editorial de les revistes Tree Physiology, Journal of Plant Hydraulics, Environmental & Experimental Botany, i Plant Cell & Environment

Sóc coautor d’un llibre de text d’ecologia: Ecología con números (Lynx Edicions, 2006) i d’un llibre de divulgació sobre el canvi ambiental global: Un planeta a la deriva, converses sobre el canvi global (RBA La Magrana RBA, 2011).
 

 

Interessos

Modelització ambiental

Forest and climate change, hidraulic, droughts