ILIAD
Projectes Unió Europea
Durada del projecte: 
febr. 2022 a gen. 2025

Introducció

ILIAD es basa en els actius resultants de dues dècades d'inversions en polítiques i infraestructures per a l'economia blava i té com a objectiu establir un Digital Twin of the Ocean (DTO) interoperable, intensiu en dades i rendible. Aprofita l'explosió de noves dades proporcionades per moltes fonts terrestres diferents, infraestructures informàtiques avançades (informàtica en núvol, HPC, Internet de les coses, Bg Data, xarxes socials i més) d'una manera inclusiva, virtual/augmentada i atractiva per abordar. tots els reptes de Earth Data.


Contribuirà a una economia oceànica sostenible tal com la defineix el Centre per a la Quarta Revolució Industrial i l'Oceà, un centre per a la cooperació global i de múltiples parts interessades. L'ILIAD DTO fusionarà un gran volum de dades diverses, en un enfocament semànticament ric i agnòstic de dades per permetre la comunicació simultània amb sistemes i models del món real. Les ontologies i un descriptor estàndard en capes d'estil facilitaran la semàntica informació i descobriment intuïtiu d'informació i coneixement subjacents per oferir una experiència perfecta. La combinació de geovisualització, visualització immersiva i realitat virtual o augmentada permet als usuaris explorar, sintetitzar, presentar i analitzar les dades geoespacials subjacents d'una manera interactiva.


La tecnologia habilitadora de l'ILIAD DTO contribuirà a la implementació de l'Acord Verd i l'Estratègia Digital de la UE i a l'assoliment dels resultats de la dècada dels oceans de les Nacions Unides i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Per aconseguir el seu potencial, ILIAD DTO seguirà l'enfocament del sistema de sistemes, integrant totes les infraestructures i instal·lacions digitals d'observació i modelització de la Terra existents a la UE. Per promoure aplicacions addicionals mitjançant ILIAD DTO, els socis crearan el ILIAD Marketplace. Com una botiga d'aplicacions, els proveïdors utilitzaran l'ILIAD Marketplace per distribuir aplicacions, complements, interfícies, dades en brut, dades de ciència ciutadana, informació sintetitzada i serveis de valor afegit derivats de l'ILIAD DTO.