PRIMARY BCN
Projectes regional
Durada del projecte: 
gen. 2023 a des. 2023

Introducció

Projecte de cultura climàtica que treballa per promoure un nou model cultural i educatiu impulsant l’acció ciutadana a través dels centres educatius i els equipaments culturals envers l’emergència climàtica. Es realitzaran una sèrie d’accions en 3 centres educatius i equipaments culturals del seu entorn sobre l’impacte de la desforestació dels boscos tropicals primaris sobre el canvi global i les vulneracions de drets que comporta com a cas paradigmàtic dels efectes del model econòmic, de consum, d’alimentació dominant sobre l’emergència climàtica, i la importància de transformar aquests models a través de la cultura i l’educació. En aquest sentit, les accions combinen la imatge documental, la metodologia participativa i la ciència ciutadana com a eines de transformació i cohesió social treballant amb comunitats educatives de la ciutat i els seus entorns.

El projecte està alienat amb el Pla d'acció per l'emergència climàtica 2030. En concret, respon a l’objectiu estratègic impuls a l’acció ciutadana i s’emmarca a l’àmbit de cultura climàtica. Dins aquest àmbit, el projecte contribueix a les línies d’acció 16 (Acció cultural pel clima) i 17 (Cooperació climàtica).

Accions

  • Itinerància de l’exposició Primary als centres educatius del projecte i a un equipament del barri on es troben.
  • Activitat de divulgació científica basada en una xerrada a les aules sobre els continguts del projecte Primary.
  • Realització a les aules dels centres educatius de la càpsula educativa dissenyada en el marc del projecte Primary.
  • Projecció del curtmetratge sobre una defensora ambiental als centres educatius i a equipaments del barri.
  • Acció col·lectiva amb alumnat i famílies a partir dels continguts treballats i l’aprenentatge realitzat durant el projecte.

 

  • Primary BCN