Sóc investigador en els camps del clima, el medi ambient, l'ecologia i l'energia. Llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona i doctor en Física Aplicada per la Universitat Politècnica de Catalunya. Científic de l'ICM-CSIC i investigador associat del CREAF. Actualment coordino el projecte europeu MEDEAS . La meva recerca es centra en:

- Processos físics a l'oceà: dinàmica de la capa de barreja, inestabilitats i modelatge numèric amb models de circulació regional (ROMS).

- Ecologia marina: estudi de proliferacions nocives d'algues i interaccions físico-biològiques utilitzant models numèrics.

- Anàlisi i modelització de recursos energètics.

Des de desembre de 2022 sóc membre del Comitè d'Experts en Canvi Climàtic del Parlament de Catalunya.

Des de 2009 tinc un bloc de divulgació en català sobre qüestions relacionades amb l'energia i el medi ambient (amb més de 150000 pàgines visualitzades) i ofereixo xerrades informatives sobre la importància dels efectes de l'energia i el clima a la societat, he publicat diversos articles divulgatius i he participat en diversos mitjans de comunicació (ràdio, televisió i impressió) parlant sobre la crisi energètica, el canvi climàtic i les seves implicacions per a la societat.