935814677
Oficina: C5/1126

Biòloga marina de formació, connecta la investigació científica, la diplomàcia mediambiental i la justícia climàtica per a un futur més just i sostenible per a tothom. A més de ser la coordinadora científica del CREAF, forma part del Patronat de l'International Institute for Environment and Development (IIED) i del consell assessor del Science Media Center d'Espanya. És llicenciada i doctora en Biodiversitat per la Universitat de Barcelona, va realizar la seva investigació doctoral sobre esponges marines a la Universitat de Harvard com a becària visitant durant 5 anys i té un màster en Relacions Internacionals i Diplomàcia per la Fletcher School (Tufts University).

L'any 2018 va ser seleccionada per participar en una de les expedicions més grans exclusivament femenines a l'Antàrtida amb el projecte Homeward Bound i va ser guardonada amb la Medalla d'Or de la Creu Roja Espanyola pels seus esforços en la defensa de la igualtat de gènere com a component clau de l'acció climàtica. L'any següent, ella i les seves companyes d'equip van fundar l'organització espanyola sense ànim de lucre Ellas Lideran per continuar amb la seva tasca de promoció. Va ser presidenta de l'Associació de Científics Espanyols als EUA i presidenta de la Xarxa d'Investigadors Espanyols a l'Exterior (RAICEX) del 2018 al 2020, becària del Festival d'Idees d'Aspen el 2019 i becària del 92Y Women inPower el 2018.

El 2020 és coautora del llibre infantil "La vida secreta dels virus", traduït a 14 idiomes diferents i amb més de 44.000 exemplars venuts. El seu lloc feliç és al costat del mar, li encanta ballar com si ningú no la veiés, no pot dir que no a un tros de pastís de llimona i és mare de dos fills.