uBMS
Projectes nacional
Durada del projecte: 
gen. 2018

Les papallones són un dels millors indicadors de biodiversitat. Donat el creixent interès de la ciutadania per participar en projectes ambientals, uBMS proposa crear una xarxa de voluntaris que prospecten papallones a dos grans urbs, Madrid i Barcelona.

Introducció

El nou paradigma de conservació global demanda una gestió de la biodiversitat més enllà de la protecció limitada a espècies amenaçades i espais protegits. Existeix un consens sobre la potencialitat de les ciutats com a refugi de biodiversitat nativa, així com de la importància d'un nou plantejament de disseny urbà que fomenti la presència de biodiversitat nativa. Per això, polítics, científics i gestors arreu del món plantegen transformar les ciutats en ecosistemes viables per a les nostres espècies.

Tot i axí, el nostre coneixement sobre la biodiversitat urbana és encara altament limitat. Les papallones són un dels millors indicadors de biodiversitat. Donat el creixent interès de la ciutadania per participar en projectes ambientals, uBMS proposa crear una xarxa de voluntaris que prospecten papallones a dos grans urbs, Madrid i Barcelona. Així, s'obtindran dades rellevants per avaluar la biodiversitat urbana i sensibilitzarem a la ciutadania sobre el seu valor.

uBMS és un projecte del CREAF en col·laboració amb el Butterfly Monitor Scheme nacional i catalan, el Grup de Seguiment de Fauna (Universidad Complutense de Madrid) i la U. Autónoma de Madrid, amb el suport dels Ajuntaments de Barcelona i Madrid.