Oficina: CM7/4

Sóc llicenciat en Química (2010) i llicenciat en Ciències de l'Aigua (2012). Gràcies a una beca FPI, el 2012 vaig incorporar-me al Department d'Ecologia de la Universitat de Barcelona, ​​on em vaig doctorar en Ecologia (2017).

Després del doctorat, vaig tenir l'honor d'obtenir quatre posicions postdoctorals competitives. La primera (de 2017 a 2018) a la University of Umeå (Suècia). La segona (del 2019 al 2020) a l'EPFL (Suïssa). La tercera (d'abril a novembre de 2021) al CEAB.

Des del desembre del 2021 estic treballant com a investigador post-doctoral Junior Leader de la Caixa al CREAF. El meu principal objectiu de recerca és entendre com el carboni (C) es mou i cicla a través de diferents escales a les conques. Això integra el següent:

1. La identificació dels règims de les diferents espècies de C en rierols i llacs.
2. La vinculació entre els processos físics i biogeoquímics que modulen les fonts, el cicle i la destinació del C a les conques hidrogràfiques.
3. L'estudi dels processos a les interfícies ecohidrològiques (per exemple, terra-aigua-atmosfera, superfície-subsòl, sec-humit).
4. L'avaluació dels canvis en la dinàmica del C de les conques hidrogràfiques com a conseqüència dels canvis hidrològics provocats per l'home i el clima (per exemple, sequeres, inundacions, canvis al desglaç, reculada de les glaceres).

Faig servir un enfocament interdisciplinari a cavall entre l'ecologia del paisatge, la hidrologia de les conques i la biogeoquímica dels ecosistemes.

La meva recerca també s'ha vist catalitzada per les noves tecnologies (per exemple, el disseny es basa principalment en l'ús de solucions de baix cost controlades amb microprocessadors) que permeten registrar els paràmetres del medi ambient a les freqüències d'alta freqüència durant llargs períodes de temps.