935814666
Oficina: C5/1086

Doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona. He gaudit de diverses estades postdoctorals: ECRC (UCL, UK, Marie Curie fellowship, CREATE); PEARL (Queens University, Canada), Geography department (Loughborough University, UK) i al CEAB (I3P-CSIC). He treballat en més de 45 projectes nacionals i internacionals en limnologia i paleolimnologia. Principalment en ecosistemes aquàtics de zones remotes (Alta muntanya (Alps, Pirineus, Sistema Central, Noruega, Escòcia, Irlanda), Àrtic, Antàrtic i illes oceàniques (Pasqua, Açores), però també en problemàtiques ambientals (Ontàrio, Nova Escòcia, Manitoba). Com a resultat de la meva recerca han estat publicats en més de 42 articles en revistes indexades (SCI), altres revistes, llibres i capítols de llibres. Sóc un dels pocs especialistes mundials en estomatocists de crisòfits.

 

PREMIS O MENCIONS

  • International reward DIALOG IV symposia (Dissertations Initiative for the Advancement of Limnology and Oceanography) per la ASLO. 2001-Bermuda

  • National award to the best PhD in Limnology (1997-1999) per la AEL. 2001, Valencia. 

 

RECERCA I INTERESSOS PRINCIPALS

Actualment la meva recerca actual es estudiar la resposta dels ecosistemes aquàtics (biodiversitat i biogeoquímica) als canvis sistèmics del planeta. La meva àrea d’interès es entendre els efectes del Canvi Global en els ecosistemes utilitzant els estanys i el seu registre sedimentari com sentinelles. Les sèries temporals derivades dels seus registres sedimentaris amplien l'escala temporal d'observació permeten estudiar la resposta dels ecosistemes als diferents components del canvi global (e.g., canvi climàtic, pol·lució atmosfèrica, usos del sol, introducció d’espècies, etc.) i les seves interaccions a diferents escales temporals. Fet que permet integrar en l'estudi del canvi global processos ecològics que van més enllà de la dècada.

 

Recent publications under CREAF affiliation