Cicle de seminaris de Divulgació Científica: Llum, foscor i éssers vius
Can Palauet
Carrer d'en Palau, 32
Mataró
Spain
Contact e-mail: 
cultura@ajmataro.cat
Phone: 
93 758 23 61

Cicle de seminaris de Divulgació Científica: Llum, foscor i éssers vius

Tuesday, March 8, 2016 to Saturday, April 9, 2016

La llum proporciona l’energia necessària pel desenvolupament de la vida a la Terra. Aquesta energia és la que permet a les plantes sintetitzar matèria orgànica de la qual ens nodrim la resta d’éssers vius. Tot i així, hi ha organismes que han colonitzat ambients sense llum i s’han adaptat a viure a la foscor. Quins són els processos que permeten a alguns organismes generar matèria orgànica? Quines adaptacions tenen els organismes que viuen a la foscor? És possible la vida sense la llum? 

Per contestar aquestes i altres preguntes la Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN) i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró organitzen aquest cicle de 8 conferències i 2 tallers per aprofundir en el coneixement del paper de la llum sobre els éssers vius. 

 

Totes les conferències en dimarts, dijous o divendres són de 2/4 de 8 a les 9 del vespre a la sala d’actes de Can Palauet (carrer d’en Palau, 32 - Mataró). Excepte una conferència (de 11 a 12:30 h) i dos tallers (de 10 a 13 h) que es duran a terme en dissabtes a Can Boet – Centre de patrimoni arqueològic i natural (C. Pablo Iglesias, 83 Mataró).


Inscripció gratuïta a la DIRECCIÓ DE CULTURA DE L’AJUNTAMENT DE MATARÓ: Carrer de Sant Josep, 9. Mataró / Tel. 937 58 23 61 cultura@ajmataro.cat


En finalitzar el seminari es lliurarà certificat d’assistència als inscrits que acreditin haver participat en un mínim de sis conferències i els dos tallers. Aquestes persones també rebran gratuïtament un exemplar del número 27 de la revista de divulgació científica L’Atzavara (any 2017), monogràfic entorn els temes tractats en aquest seminari.

Documents: 
application/pdf seminari2016.pdf

Organized by: 
Delegació de la Serrelada Litoral Central