Jornada tècnica: Noves eines de la prevenció d'incendis
Sala de formació del COAMB
C/ Muntaner, 81, 6è 1a
Barcelona
Spain
Contact e-mail: 
coamb@coamb.cat
Event link: 
NOVES EINES DE LA PREVENCIÓ D’INCENDIS - Inscripció al document
Phone: 
93 304 21 09
How to get there: 

Jornada tècnica: Noves eines de la prevenció d'incendis - La gestió del risc amb visió territorial

Thursday, October 15, 2015 to Friday, October 16, 2015

Programa Dia 1 · Sessió a l’aula · Dijous 15 d’octubre

El primer dia es farà una introducció a l’actual visió dels incendis forestals a Catalunya, les necessitats en prevenció i la gestió del foc com a nou paradigma. Seguidament, es mostraran tres tècniques i/o pràctiques que s’estan duent a terme per tal de modificar el comportament dels grans incendis forestals a Catalunya i reduir els seus efectes.

· Silvopastura - L’ús de ramats per reduir la biomassa i per “protegir” zones poblades.

· Modelització - Els punts estratègics de gestió com a eina d’integració del risc d’incendis forestals en el paisatge.

· Ús del Foc tècnic (cremes controlades) - La recuperació de l’ús tradicional del foc per assolir diversos objectius (gestió de biomassa, recuperació d’hàbitats, etc.)

Ponents: Eduard Plana (Centre Tecnològic Forestal de Catalunya), Eduard Balsells (Ramats al Bosc), Jordi Pagès (Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF) - Bombers de la Generalitat de Catalunya).

Dia 2 · Sortida de camp · Dissabte 16 d’octubre (OPCIONAL)

El segon dia s’observarà sobre el terreny la petjada d’un incendi històric de la regió central de Catalunya, s’explicarà l’execució d’una crema prescrita sobre el territori i es podran veure els seus efectes sobre la vegetació, i s’aprofundirà sobre aquestes noves eines de prevenció d’incendis forestals. La jornada estarà conduïda per professionals experts en incendis forestals: Asier Larrañaga (Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF) - Bombers de la Generalitat de Catalunya) i Albert Besalú (Tècnic especialitzat en incendis forestals i col·laborador de la Fundació Pau Costa).

Funded by: 
FireEfficient
Unió Europea
Organized by: 
Pau Costa Foundation
Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya