CREAF
Sala de Graus II
Edifici C Biociències
08193 Bellaterra
Spain
Contact e-mail: 
a.ramon@creaf.uab.cat
Phone: 
935811488
How to get there: 

Dona i lideratge en canvi climàtic

Friday, May 25, 2018 a les 11h

L'Alícia Pérez-porro és doctora en biologia per la Universitat de Barcelona, la seva tesis sobre genètica d'esponges es centrava en els efectes del canvi climàtic sobre aquests organismes marins. Va dur la seva recerca a cavall entre la Universitat de Harvard i el Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB). Actualment treballa com a investigadora associada al National Museum of Natural History (Smithsonian Institution).

Des del començament de la seva carrera l'Alícia es va trobar en situacions incòmodes simplement perquè era una dona. No sabia com portar moltes d'aquestes situacions, i precisament per això, volent aprendre i ajudar als altres a aprendre de la seva experiència, es va començar a interessar en el paper de les dones en la ciència. Aquest interès va continuar creixent i ara ocupa una part molt important de la seva vida professional. Fa conferències a científics i no científics i ha fundat i presideix la Comissió de Dones en Ciència-MECUSA a ECUSA, la organització que aglutina investigadors i investigadores espanyoles que viuen als Estats Units. 

Durant 2017 va ser seleccionada per entrar a formar part del programa de lideratge femení sobre de canvi climàtic Homeward Bound Project i ha estat una de les 80 dones de l'equip de 2018 que ha viatjat a l'Antàrtida com a culminació d'aquest programa.

Durant aquest seminari ens explicarà la seva experiència al voltant de Homeward Bound Project i posarà sobre la taula diferents qüestions que giren entorn de la dona a la ciència i del paper de la dona en la lluita contra el canvi climàtic. 

> Per venir cal confirmar assistència al https://goo.gl/forms/CSh27QX6IsrXBjoq1 

Organized by: 
CREAF