cicle-tertulies-banner-2
Museu del Ter
Pl. de les Dones del Ter, 1
08560 Manlleu Barcelona
Spain

Cicle de tertúlies: Efectes de la sequera sobre la biodiversitat fluvial – Conseqüències i adaptacions

Wednesday, July 10, 2024 de 10h a 12:30h

Molt s’ha parlat últimament de la sequera. En aquesta sessió aprofundirem en quina és la perspectiva de les entitats ambientals en les zones fluvials que restauren des de fa anys i quina és la seva perspectiva de futur. La primera tertúlia, programada pel 10 de juliol al Museu del Ter – CERM-UVIC-UCC, abordarà l’impacte de la sequera sobre els sistemes fluvials.

Es presentarà una panoràmica sobre les conseqüències de la falta d’aigua en la biodiversitat fluvial, incloent-hi una comparativa dels períodes de sequera de 2008 a 2021/23. També es farà una anàlisi dels efectes actuals en rius com el Siurana, la Tordera i el Ter, des de la perspectiva de diverses entitats.

A més, es discutiran accions de mitigació, com plans específics per la biodiversitat, restauració de sistemes fluvials i seguiment d’espècies com a indicadors d’hàbitat. La sessió conclourà amb un debat obert, permetent la participació activa del públic.

La investigadora del CREAF, Annelies Broekman serà la primera ponent del Bloc 1: L’efecte sobre la biodiversitat de la sequera sobre els sistemes fluvials, on parlarà sobre l'escassetat hídrica i la governança de l'aigua. 

Documents: 
application/pdf 1-cicle-de-tertulies-complet.pdf