EscolaManresa
Escola Agrària de Manresa, Edifici FUB
Av. Universitària, 4, 6
08242 Manresa Barcelona
Spain
Contact e-mail: 
ccagraria.manresa@gencat.cat
Phone: 
93 874 90 60

Cicles hidrològics i gestió de l'aigua de pluja en l'agricultura mediterrània

Sunday, April 7, 2024 to Friday, April 19, 2024

La gestió i l’aprofitament de l’aigua és d’un interès creixent, sobretot en l’àmbit agrari i forestal. Els extrems climàtics que estem vivint en els darrers anys ens fan qüestionar el nostre model productiu i l’ús que en fem de l’aigua. Les evidències sobre la realitat del canvi global, que des de fa dècades estan anunciant els experts i el món científic, no ens deixen cap dubte sobre que el clima ha canviat, més enllà de les fluctuacions pròpies de la regió mediterrània, i que cal adaptar-s’hi.

Des de la pagesia la incògnita és si realment es poden prendre mesures per adaptar-se a la nova realitat i si hi ha mesures efectives per a mitigar la situació climàtica, que es preveu catastròfica. I la resposta és sí, hi ha solucions. Però cal entendre com funcionen els cicles hidrològics, aplicar mesures imaginatives i quin és el marge de maniobra tant a nivell de parcel·la com a nivell territorial.

Aquest curs engloba tres jornades tècniques al voltant de la temàtica de l’aigua i el clima que permetrà obrir el contingut a més públic i aprofitar la oportunitat de comptar amb persones expertes de renom. Així es tractarà des de les prediccions meteorològiques, els captadors de boira, com afavorir la fertilitat hídrica a nivell de parcel·la, buscar la eficiència en el reg, adaptar els cultius, el lligam entre clima, aigua i fotosíntesis, fins a com sembrar la pluja o entrar en el concepte d’autopistes de la pluja, són algunes de les temàtiques que s’abordaran al llarg del curs.

Entre els i les ponents la investigadora del CREAF Annelies Broekman participarà en dues ponències: Sistemes de captació d'aigua de boira i El repte de l'aigua i l'agricultura en el context de canvi global

Preu: 32€

Per a més Informació i consultes a l’Escola Agrària de Manresa
Coordinadora: Rosa Rossell
administracio@associaciolera.org

 

Documents: 
application/pdf prog._cicles_de_laigua_2024.pdf