Institut d’Estudis Catalans
C/ del Carme, núm. 47
08001 Barcelona
España
Dirección de contacto: 
info@medacc-life.eu
Link del evento: 
Formulari d'inscripció
Teléfono: 
+34 93 444 50 00 (OCCC)
Cómo llegar: 

Adaptant la Mediterrània al canvi climàtic: agricultura, aigua i boscos

Martes, Abril 24, 2018

El canvi climàtic, l’explotació dels recursos naturals i els canvis en els usos del territori ja estan impactant –i ho faran encara més– en la disponibilitat d’aigua de les regions de la conca mediterrània. Els ecosistemes forestals, l’agricultura i les masses d’aigua de la Mediterrània hauran d’adaptar-se a un clima progressivament més càlid i més àrid. Per això és necessari que científics, gestors i societat acordin les solucions que facin possible l’adaptació dels nostres sistemes agroforestals i urbans.

En aquest context, el projecte LIFE MEDACC (2013-2018), impulsat per l’OCCC, el CREAF, l’IPE-CSIC i l’IRTA, ha avaluat les vulnerabilitats presents i futures als impactes del canvi climàtic en tres conques catalanes (la Muga, el Segre i el Ter) i ha dissenyat, executat i monitoritzat diverses mesures d’adaptació innovadores per a reduir llur vulnerabilitat.

La jornada que proposem vol ser un espai de reflexió entorn els reptes que l’adaptació als impactes del canvi global –especialment en l’ús de l’aigua, la gestió forestal i l’agricultura – suposen per als nostres territoris i la nostra societat. Per fer-ho, hi participaran experts en la temàtica, es presentaran els resultats concrets obtinguts pel projecte LIFE MEDACC, i es celebrarà una taula rodona amb gestors, experts i actors de les tres conques per debatre sobre la viabilitat local de l’adaptació en aquests àmbits.

INSCRIPCIÓ: https://goo.gl/forms/hBBAHjkR0RmavtEx2

Documentos: 
application/pdf jornada_medacc_abril18_cat_nou.pdfapplication/pdf jornada_medacc_abril18_esp_nou.pdfapplication/pdf jornada_medacc_abril18_eng_nou.pdf

Patrocinado por: 
LIFE+ EU
Organizado por: 
Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC)
CREAF
Instituto Pirenaico de Ecologia
IRTA
Departament de Territori i Sostenibilitat