Programa Dia 1 · Sessió a l’aula · Dijous 15 d’octubre
El primer dia es farà una introducció a l’actual visió dels incendis forestals a Catalunya, les necessitats en prevenció i la gestió del foc com a nou paradigma. Seguidament, es mostraran tres tècniques i/o pràctiques que s’estan duent a terme per tal de modificar el comportament dels grans incendis forestals a Catalunya i reduir els seus efectes.
· Silvopastura - L’ús de ramats per reduir la biomassa i per “protegir” zones poblades.
· Modelització - Els punts estratègics de gestió com a eina d’integració del risc d’incendis forestals en el paisatge.
· Ús del Foc tècnic (cremes controlades) - La recuperació de l’ús tradicional del foc per assolir diversos objectius (gestió de biomassa, recuperació d’hàbitats, etc.)
Ponents: Eduard Plana (Centre Tecnològic Forestal de Catalunya), Eduard Balsells (Ramats al Bosc), Jordi Pagès (Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF) - Bombers de la Generalitat de Catalunya).
Dia 2 · Sortida de camp · Dissabte 16 d’octubre (OPCIONAL)
El segon dia s’observarà sobre el terreny la petjada d’un incendi històric de la regió central de Catalunya, s’explicarà l’execució d’una crema prescrita sobre el territori i es podran veure els seus efectes sobre la vegetació, i s’aprofundirà sobre aquestes noves eines de prevenció d’incendis forestals. La jornada estarà conduïda per professionals experts en incendis forestals: Asier Larrañaga (Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF) - Bombers de la Generalitat de Catalunya) i Albert Besalú (Tècnic especialitzat en incendis forestals i col·laborador de la Fundació Pau Costa).
Date de alta en el Newsletter para recibir todas las novedades del CREAF en tu mail.
Date de alta en nuestro Newsletter par recibir todas las novedades del CREAF en tu email
PATRONATO
DISTINCIONES
MIEMBROS DE
CON EL APOYO DE