Sala Teatre de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
08193 Cerdanyola del Vallès Barcelona
España
Dirección de contacto: 
cultura.enviu@uab.cat
Link del evento: 
MÉS INFORMACIÓ I FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

'Molecular Plasticity': un espectacle que combina ciència, dansa i tecnologia

Jueves, Septiembre 28, 202313:00

L'associació La Ciència Al Teu Món presenta el 28 de setembre, a les 13 h, a la Sala Teatre de la UAB, l'espectacle Molecular Plasticity, una producció interactiva que fusiona ciència, dansa i tecnologia per aportar una nova comprensió sobre el treball de recerca de la científica Inmaculada Yruela, científica titular de l'Estació Experimental de l'Aula Dei (CSIC) a Saragossa, sobre la funció de les proteïnes dúctils en processos evolutius i malalties. Per assistir a la funció, cal reservar prèviament les entrades en aquest formulari.

Després de l’obra, hi haurà un debat al voltant de la rellevància de les proteïnes dúctils, la importància de la seva diversitat i la connexió entre art i ciència. En el debat participen la doctora Inmaculada Yruela, el director de l’obra Roberto Torres, i la investigadora del CREAF i professora de la Universitat Autònom de Barcelona, Sandra Saura.

Molecular Plasticity és una experiència multisensorial que busca divulgar el canvi de paradigma que ha suposat per a la biologia molecular el coneixement de les proteïnes dúctils, que no necessàriament adopten una estructura per a realitzar la seva funció; el seu paper en els processos de desenvolupament i adaptació dels organismes, sent claus per a l'evolució, i el seu paper en l'origen d'unes certes malalties. Aquesta temàtica científica també permet tractar reptes i problemàtiques socials actuals, com són l'assetjament i la discriminació escolar, perquè aquestes proteïnes van estar descartades, en un primer moment, per la comunitat científica per ser diferents i irregulars.

Organizado por: 
La Ciència Al Teu Món