AUXILIAR DE CAMP PEL SEGUIMENT DE L'HÀBITAT I PROSPECCIONS DE PEIXOS EN RIEROLS MEDITERRANIS PER AL PROJECTE FISHINDROUGHT

Validez de la oferta: 
De 1 Jun 2022 hasta 12 Jun 2022
Número de oferta: 22-037-52786Resuelto

El CREAF precisa un auxiliar tècnic o una auxiliar tècnica de camp per al projecte  FISHINDROUGHT (Under the surface: Uncovering the role of individual differences in how fish populations cope with severe droughts) amb ref. EC-92592R-22, i finançat per la National Geographic.

El Dr. Jolles, investigador Severo Ochoa al CREAF, i la nostra recerca tenen com a objectiu comprendre i predir millor com els peixos d'aigua dolça fan front a les sequeres, un tema que s'ha tornat molt urgent a causa dels efectes creixents del canvi global induït per l'home. En el nostre treball, combinem experiments de comportament amb enquestes de camp i monitoratge ambiental, per descobrir en detall com afecta la sequera als moviments i distribució dels peixos d'aigua dolça, com això està vinculat a la variació fenotípica i quines conseqüències això té per a la persistència poblacional. La nostra recerca se centra en els rierols i rius mediterranis del nord-est de Catalunya i els peixos que els habiten, en particular el barb mediterrani, l'espinoza i la gambusia. Per obtenir més informació sobre el nostre treball, consulteu jollejolles.com

Busquem un auxiliar de camp motivat que ajudi a configurar i executar el treball de camp durant l'estiu de 2022. S'ofereix un contracte a jornada completa, amb una incorporació prevista al juny de 2022 per una durada de 4 mesos. El sou que s'ofereix és de 1.410,73 € bruts mensuals. El període es pot ampliar a un contracte de 6 mesos en horari reduït si cal (amb la reducció proporcional de sou). El coneixement local i l'experiència amb el treball de camp a la regió, especialment de les aigües dolces, és un bonus.

TASQUES A REALITZAR:

- Ajudar a determinar les millors seccions de rierols i llocs d'estudi per al nostre estudi de camp a llarg termini per controlar les sequeres i els seus efectes sobre l'hàbitat d'aigua dolça i els peixos que l'habiten.
- Seguiment ambiental dels llocs d'estudi, incloent cartografiar l'extensió espacial de les piscines d'aigua i refugi i característiques ambientals detallades.
- Estudis de peixos per controlar la presència/absència de peixos en els llocs d'estudi i els seus canvis al llarg del temps durant el període sec.
- Captura i identificació, mesura i sexing dels peixos.
- Proves i optimització de mètodes de monitoratge, incloent l'ús d'electrofishing, xarxes de sena, xarxes d'immersió, xarxes manuals i enquestes in situ mitjançant càmeres de snorkel i subaquàtiques.
- Ajudar a pilotar, configurar i mantenir noves metodologies per al monitoratge ambiental, incloses les enquestes amb drons i els sistemes de gravació autònoms.

REQUISITS NECESSARIS:

- Titulació o equivalent amb formació en Ecologia (biologia, ciències ambientals, conservació).
- Experiència acreditada en el treball de camp, idealment experiència de primera mà treballant amb animals salvatges, en particular peixos, i/o experiència en seguiment ambiental.
- Capacitat per treballar de forma independent i treballar llargues jornades en el camp.
- Bon nivell d'anglès, oral i escrit.
- Permís de conduir tipus B.

CONDICIONS VALORABLES:

- Coneixement de l'entorn natural, en particular de les comarques del nord-est de Catalunya. 
- Experiència en la pesca i/o gran interès en el manteniment de peixos.
- Interès en l'estudi del canvi ambiental, la conservació i el comportament animal.
- Coneixement de la llengua catalana.
- Registre de publicació.

PROCÉS I CRITERIS DE SELECCIÓ:

1. Admissió de candidatures: els/les candidats/tes hauran d’enviar un currículum vitae (CV), una carta de motivació (màxim 500 paraules) (CV i carta de motivació en ANGLÈS) i el qüestionari adjunt a l’oferta (emplenat), al correu laboral@creaf.uab.cat, fins el 12 de juny de 2022, indicant el codi de referencia de l’oferta. No s'acceptaran sol·licituds referides a un altre portal, que no sigui la pròpia borsa de treball del CREAF, i amb les instruccions que figurin en aquesta.
2. Preselecció: determinació del compliment dels requisits mínims de l'oferta.
3. Selecció: valoració de les candidatures preseleccionades, mitjançant puntuació basada en criteris objectius.
4. Decisió final: en cas de trobar-se la persona adequada, es comunicarà formalment a aquesta la seva elecció, i es publicarà a la borsa de treball del CREAF la identificació de la persona escollida.

Envía tu solicitud a: