DATAFORUSE
Projectes nacional
Durada del projecte: 
nov. 2019 a nov. 2022

Combinació de dues bases de dades generades al CREAF per a caracteritzar la variació en l'ús de l'aigua d'arbres i boscos, per a identificar els principals factors que expliquen aquesta variabilitat i per a entendre els mecanismes fisiològics i hidràulics que la la sustenten. 

Introducció

Els principals objectius d’aquest projecte són: (1) caracteritzar la variabilitat inter- e intraspecífica en la regulació fisiològica de la transpiració en arbres, (2) entendre com la covariació entre atributs hidràulics i d’ús de l’aigua resulten en diferents estratègies de resposta a la sequera, (3) quantificar la resiliència en l’ús de l’aigua a partir de sèries temporals de transpiració  i (4) avaluar els factors biòtics que determinen la transpiració a nivell global.

Els boscos dominen la transpiració a nivell global, però els arbres també es mostren vulnerables als impactes de l’increment de la sequera degut al canvi global. Entendre com els boscos regulen la transpiració és crucial per a avaluar la diversitat en les estratègies de resposta a la sequera de les plantes llenyoses i per a quantificar la transpiració a nivell global.

 

Combinarem dues bases de dades globals (SAPFLUXNET i HydraTRY) per a caracteritzar la variació en l’ús de l’aigua en arbres i boscos, per a identificar els principals factors que expliquen aquesta variabilitat i per a entendre els mecanismes hidràulics que la sustenten. Utilitzarem una àmplia infraestructura de dades desenvolupada durant projectes anteriors i aplicarem diverses metodologies de ciència de dades.

Proyecto RTI2018-095297-J-I00 financiado por MCIN/ AEI /10.13039/501100011033/ y por FEDER Una manera de hacer Europa