Dimarts, 11 de novembre de 2014. Sala Prat de la Riba, Institut d'Estudis Catalans. C/ del Carme, 47 (Barcelona).
L’estiu del 1994 va ser especialment sec i calorós a tota la conca mediterrània, i Catalunya va patir un dels pitjors episodis d’incendis des que hi ha dades fiables, amb més de 50.000 hectàrees calcinades. La meitat d’aquestes hectàrees es va cremar en dos focs que es van ajuntar provinents del Bages i del Berguedà i que, ara per ara, constitueixen la superfície cremada contínua més gran de la qual tenim constància a casa nostra.
Les repercussions ecològiques, econòmiques i socials d’aquests incendis van ser nombroses i molt importants, i la societat de seguida va voler trobar les raons i els remeis per a evitar situacions similars en el futur més immediat.
Hem après alguna cosa vint anys després d’aquells focs? L’experiència amb aquests incendis (i d’altres) ens ha permès entendre millor el fenomen dels incendis forestals de cara a gestionar-lo, sabent que es intrínsec als ecosistemes (també als mediterranis) i que hem d’aprendre a conviure amb ells.
En l’XI Jornada del CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) discutirem i reflexionarem obertament els punts de vista d’investigadors, tècnics i administracions que tenen competències en la prevenció, extinció, regeneració d’incendis i en la gestió del territori cremat.
Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.
Dona't d'alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.
PATRONAT
DISTINCIONS
MEMBRES DE
AMB EL SUPORT DE