Dijous, 11 de desembre 2003. Sala d'Actes de la Facultat de Ciències. Universitat Autònoma de Barcelona (Bellaterra)
Producció de fusta, segrest de carboni, conservació de la biodiversitat, ús recreatiu i paisatgístic, etc., són algunes de les funcions i els usos que la societat actual demana del bosc. Aquesta demanda creixent ens dirigeix cap a una gestió cada cop més complexa, en la que s'han de considerar i integrar múltiples elements i processos del funcionament del bosc. D'altra banda cada vegada més la societat demana també informació fiable sobre l'estat del bosc i la seva gestió abans d'adquirir compromisos amb aquesta.
Davant d'aquesta nova situació calen elements de valoració contrastables que permetin conèixer si la gestió està aconseguint els objectius desitjats i mostrar-ho d'una manera clara a la societat. És per això que en els últims anys s'ha desenvolupat, i pren cada cop més importància, l'ús de diferents criteris i indicadors de gestió forestal sostenible. Però, quina base científica tenen aquests indicadors? Quines són les principals dificultats que ens trobem a l'hora d'aplicar-los? Quin és l'estat de coneixement d'aquests indicadors?
Com pot la recerca en ecologia forestal col·laborar en desenvolupar nous indicadors o millorar l'aplicabilitat dels existents?
Ponències:
Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.
Dona't d'alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.
PATRONAT
DISTINCIONS
MEMBRES DE
AMB EL SUPORT DE