Verónica Sandoya
935813345
Oficina: C5b/-156

Verónica Sandoya és llicenciada en Biologia per la Pontifícia Universitat Catòlica de l'Equador. Posteriorment, el 2012 obté un màster a la Universitat de Concepción (Xile), on va treballar al Laboratori d'Ecobiosi i al Laboratori d'Invasions. El 2015, comença el doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona sobre l'ecologia funcional i filogenètica de les plantes.

Ha treballat en diferents investigacions, fundacions ecològiques, acadèmiques i per al Ministeri de Medi Ambient de l'Equador. Des del 2014, forma part de l'equip docent de la Universitat Yachay Tech (Equador) com a tutora de Biologia i professora de Biologia de laboratori.

Beques:
SENESCYT, 2009-2011, Programa de Mestratge en Ciències (Botànica). SENESCYT, 2015-2019, Programa de Doctorat en Ecologia Terrestre (Ecologia de plantes).

Interessos de recerca:
Ecologia, Biogeografia, Distribució i conservació, Ecologia evolutiva.

Publicacions seleccionades:
Sandoya, V., Cavieres, L., & Pauchard, A. (2012). Canvien les pertorbacions la distribució altitudinal de les plantes natives i no natives a la serralada oriental de l'Equador? "NeoBiota 2012" 7a Conferència Europea sobre Espècies Exòtiques Invasores, Espanya.

Sandoya, V., Cavieres, L., & Pauchard, A. (2012). Patrons de distribució de la flora nativa i no-nativa en un gradient altitudinal de la Serralada Oriental de l'Equador "EEI 2012" 4t Congrés Nacional sobre Espècies Exòtiques Invasores", Espanya.

Sandoya, V. (2006). Diversitat i estructura d´epífites vasculars en quatre tipus d´hàbitat dins del Parc Nacional Yasuní, Amazònia equatoriana. Memòries de les Jornades Nacionals de Biologia. Pontifícia Universitat Catòlica de l'Equador.