La Dra. Elise Gornish és especialista d'Extensió Cooperativa en Restauració Ecològica a la Universitat d'Arizona. El seu treball se centra principalment en la gestió de la vegetació en sistemes àrids, amb una atenció especial a la restauració ecològica, la gestió de les males herbes i la gestió del sòl. Ha publicat més de 80 articles, ha donat centenars de conferències i recentment ha estat seleccionada com a ESA Early Career Fellow. Està especialment interessada en els enfocaments de restauració basats en trets, orientats a múltiples serveis ecosistèmics, a la gestió de males herbes i a la sembra amb patrons espacials. El 2013 es va doctorar en Ecologia per la Universitat Estatal de Florida.

La seva investigació actual se centra en estratègies de restauració i gestió de males herbes que mitiguin els efectes del canvi climàtic (en concret, l'escalfament i la disminució de les precipitacions). També li apassiona dissenyar estratègies de restauració viables des del punt de vista financer i logístic. Al seu dia a dia busca facilitar l'intercanvi constant de coneixement, mitjançant l'organització de tallers i jornades de camp, el desenvolupament de portals d'informació en línia i directrius de gestió òptima, presentacions públiques i una forta presència a les xarxes socials.

A més de la gestió de la vegetació, la Dra. Gornish està especialment involucrada en la inclusió de les ciències, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques (STEM, en les sigles en anglès) i és directora de GALS (Girls on outdoor Adventure for Leadership and Science), que ofereix oportunitats d'aprenentatge científic i lideratge a alumnes de secundària tradicionalment desateses mitjançant programes de camp.