Sala Prat de la Riba
Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
Barcelona
Espanya
Enllaç de l'event: 
INSCRIPCIONS GRATUÏTES
Com arribar-hi: 

JORNADA TÈCNICA. El carboni orgànic dels sòls agrícoles: una eina per a la mitigació del canvi climàtic a Catalunya

dijous, juny 7, 2018 9.00 h

L’objectiu és debatre el paper dels sòls agrícoles com a embornal de carboni, fet que determinarà el seu paper en la mitigació del canvi climàtic. Aquest debat ha d’incloure necessàriament la identificació de possibles actuacions de futur en la caracterització i protecció del sòl com a recurs. En la jornada, es farà una doble presentació:
La Base de dades i Sistema d’Informació dels Sòls de Catalunya (BDSISCat), que s’està desenvolupant des de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i que es pot consultar al portal Geoíndex de l’ICGC.

El nou Mapa digital d’estocs de Carboni als sòls agrícoles de Catalunya, realitzat en el marc d’un conveni de col·laboració entre l’ICGC, el DARP, l’IRTA, el CTFC i el CREAF per a la realització d’un estudi d’estimació dels estocs de carboni als sòls agrícoles de Catalunya.

Una jornada adreçada a professionals de l’administració, del món empresarial i de l’àmbit acadèmic interessats en els aspectes del canvi climàtic, els sistemes agrícoles, i la protecció del sòl com a recurs, amb un èmfasi especial en l’aplicació de l’estratègia ‘4 x 1000’ de la COP21 i 22.

 

INSCRIPCIONS

L’ assistència a la jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a: https://goo.gl/gBeqyH

Documents: 
application/pdf jornada_sols_carboni_def.pdf