Carretera de Santa Pau a Mieres (Gi-524)
Santa Pau (la Garrotxa)
Espanya
Email de contacte: 
x.carbonell@creaf.uab.cat
Telèfon: 
93 581 46 76 Mapa
Com arribar-hi: 

Carretera Gi-524, just després de Santa Pau (venint d’ Olot)
Àrea de descans a uns 400 metres passat el punt quilomètric 10.

Coordenades GPS: 42.147856 – 2.580999

Jornada: Boscos resilients. Quina és la millor opció de gestió futura dels ecosistemes forestals?

dilluns, novembre 6, 2017 9.30 a 14.30 h

En els boscos mediterranis els models de gestió propera a la natura gairebé no s’han implantat entre d’altres raons pels dubtes que té la propietat sobre la seva viabilitat econòmica i pel desconeixement sobre la importància d’altres components de conservació (fauna, sòl) que la fan un model de gestió multiobjectiu.

Sovint a la persona propietària li costa valorar quines són les implicacions d’optar entre models de gestió en aparença semblants.

En aquesta jornada tècnica es vol explorar sobre el terreny: a) quina és la millor opció de gestió pel manteniment dels ecosistemes forestals; b) quines podrien ser les  tipologies forestals més resilients / resistents al canvi climàtic i al risc d’incendis; c) quin paper ha de jugar la biodiversitat.

Durant la jornada compararem sobre el terreny els pros i contres de tres models de gestió diferents en boscos mixts d’alzina i roure. 

L’objectiu de la jornada és ampliar la base de coneixement sobre diferents eines de gestió forestal per ajudar a la presa de decisions a propietaris i gestors.

INSCRIPCIONS

La jornada és gratuïta però cal fer les inscripcions a través del següent formulari: https://goo.gl/forms/OuPpco7mcJB5iKQh1

Per raons logístiques les places són limitades a 25 persones.

 

Documents: 
application/pdf santa_pau_boscos_resilients_061117_170291.pdf

Organitzat per: 
CREAF
SIMWOOD
Departament Agricultura