CREAF
Sala de Graus II
Edifici C Facultad de ciencias y biociencias
08193 Bellaterra Barcelona
Espanya
Email de contacte: 
ecotons@creaf.uab.cat

Art i ciència: Acte final de la residència "Temps al bosc" i conferència perfomativa "El que no es un arbre".

dimarts, novembre 21, 2023, 14.30 - 16.30 h

El grup d'art i ciència Ecotons organitza aquest acte conjunt on les artistes residents Gemma París i Rosa Llop presentaran els resultats del seu projecte "Temps al bosc. Atles biodivers d'instants possibles", dins de la residència artística impulsada pel CREAF i la fàbrica de creació La Escocesa. Les artistes mostraran l'atles que han creat durant la seva estada a la estació biològica de Can Balasc i a la Escocesa en la qual reflexionen i es qüestionen el temps accelerat de la societat actual contraposant-lo amb l'experiència extensa i cíclica del temps en el paisatge amb l'objectiu de buscar les possibles temporalitats que ens ofereix la biodiversitat del bosc.

A continuació, l'artista Max Azemar presenta la conferència performativa "El que no és un arbre", treball que va rebre la beca Sala d'Art Jove 2022.  Sovint, al primer capítol de les guies botàniques sobre arbres s'intenta definir què és un arbre: una tasca que hauria de ser feina dels filòsofs segons el biòleg Francis Hallé. Mitjançant aquesta conferència, l’artista Max Azermar presenta una investigació que estudia les metàfores arbòries i argumenta perquè la majoria són obsoletes.

Per finalitzar, totes les artistes participants s'asseuran amb l'artista visual i ambientóloga Paula Bruna per a debatre sobre la interacció entre la producció artística i l'ecologia en una taula rodona amb participació del públic assistent.

Organitzat per: 
CREAF
La Escocesa