Espanya

Visita guiada al litoral del Maresme: cas d'estudi d'erosió costanera

divendres, juny 9, 2023

El litoral del Maresme (prop de Barcelona, Catalunya) està patint una greu erosió costanera, que ja està posant en perill les seves platges. A més, l'erosió amenaça la línia de tren més antiga d'Espanya, la que uneix les ciutats de Barcelona i Mataró. Aquest és el context de la visita guiada que la investigadora del CREAF Annelies Broekman i representants del Consell Comarcal del Maresme condueixen el divendres 9 de juny de 2023, adreçada als integrants de la Missió Interreg Euro-MED sobre patrimoni natural. A partir d´aquesta experiència, els participants coneixeran les solucions proposades per remodelar la sobreexplotada línia de costa i podran intercanviar coneixement sobre com fer front a aquest repte, sobretot evident a la Mediterrània.

La visita es proposa donar a conèixer les conclusions i el coneixement generat pel treball conjunt entre el comitè científic amb membres del CREAF i el Consell comarcal del Maresme, a més del diàleg intersectorial que s'ha impulsat. Una de les accions específiques ja concretades és la Taula de Treball d'Adaptació al Canvi Climàtic del Maresme, que compta amb un pla d'intervenció.

L'acte forma part de la programació de l'EU Green Week i porta per enunciat Maresme coastal area: coastal erosion case study.