Jornada IRBio
Universitat de Barcelona
Aula Magna de la Facultat de Biologia
Avinguda Diagonal, 643
Barcelona
Espanya
Email de contacte: 
e.pasto@ub.edu
Enllaç de l'event: 
Més informació

7a Jornada IRBio BIODIVERSITAT URBANA

dijous, gener 26, 2023 09.00 h

La Jornada de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio) pretén reflexionar sobre el concepte de Biodiversitat Urbana amb investigadors/es sèniors i juniors de l’Institut; amb Naturalea, empresa de bioenginyeria; i amb l’administració pública. Poden les ciutats ser ecosistemes de biodiversitat? Els espais verds urbans han de crear un ecosistema per la flora i fauna autòctona? Pot haver-hi vida salvatge a la ciutat? Quins possibles problemes ens podem trobar amb la convivència de la fauna salvatge dins l'urbs?

En representació del CREAF, hi participarà la investigadora Yolanda Melero amb la ponència "Papallones a la ciutat: patrons ecològics en espècies triomfadores".

 

Esteu convidats i convidades a assistir-hi amb dinar inclòs i a presentar un pòster! Inscriviu-vos-hi aquí fins al 15 de gener.

 

Programa

9:00 Presentació Jornada Director

9:15 “Papallones a la ciutat: patrons ecològics en espècies triomfadores”. Dra. Yolanda Melero. IRBio-UB i CREAF.

10:00 “Contribució dels estanys urbans naturalitzats a la sostenibilitat ambiental de les ciutats: el projecte NATURBPOND”. Dr. Dani Von Shiller. UB

10:45 “La bioingeniaria del paisatge, una eina per convertir un problema en una oportunitat per a la millora de la biodiversitat urbana”. Dr. Albert Sororlla. Naturalea

11:30 Descans

12:00 “Genòmica d'espècies invasores a ambients portuaris”. Carles Galià (PhD). IRBio-UB.

12:45 “El paper de la ciutat en l'èxit de les espècies invasores, l'experiència del projecte de divulgació i ciència ciutadana “Actuem a temps”". Dra. Erola Fenollosa. Universitat d’ Oxford i IRBio-UB.  El llistat d'autors del projecte són: Fenollosa E. Pintó-Marijuan M., Murcia E., Carvajal C., Munné-Bosch S.

13:30 Taula rodona de ponents i convidats de l’Ajuntament de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals i el Zoo de Barcelona. Moderador: Miquel Arnedo. Director de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat

  • Dacha Atienza. Responsable científica / Cap de l'Àrea científica . Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
  • Juli Mauri De Los Rios. Cap de la Unitat de Conservació. Zoo de Barcelona
  • Pendent confirmar. Programa de Biodiversitat. Ecologia Urbana. Ajuntament de Barcelona

14:00 Clausura amb pica pica

Exposició de pòsters elaborats per grups de recerca IRBio en el vestíbul de l’edifici Margalef de la Facultat de Biologia.

Organitzat per: 
Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio-UB)