Institut d'Estudis Catalans
carrer del Carme, 47
Barcelona
Espanya
Email de contacte: 
a.ramon@creaf.uab.cat
Enllaç de l'event: 
Confirmació de l'assistència
Telèfon: 
93 581 14 88
Com arribar-hi: 

XV JORNADA CREAF-SCB-ICHN: "Reptes, idees i solucions per fer ciència ciutadana útil i amb impacte"

dimecres, novembre 21, 2018 9.00 h a 17.00 h

XV JORNADA CREAF-SCB-ICHN

L’ assistència a la jornada és lliure i gratuïta però cal confirmació.

CONFIRMAR ASSISTÈNCIA

PROGRAMA DE LA JORNADA

 

Què es la ciència ciutadana? On comença i on acaba? Si m’hi llanço, com podré crear una comunitat de persones voluntàries que s’integrin dins del meu procés de la recerca? Seré capaç de seduir-les, de fer-ho de forma ètica o de mantenir-les motivades?

La ciència ciutadana està creixent en el món de la recerca de forma exponencial. La societat ho reclama com una B, de governança i de participació perquè és conscient que a través de la ciència es poden solucionar problemes socials o ambientals que els preocupen. A la vegada, els projectes científics s’avaluen cada cop més segons l’impacte i el retorn a la societat i tenen més possibilitats de rebre finançament aquells que tenen un pla per fer-ho realitat com eix central.

Incloure persones en un procés científic és possible i es pot fer en varis nivells: convidant-les a prende dades, preguntant-los-hi què volen que estudiem, dissenyant tot un projecte conjuntament, etc. Però dur-ho a terme comporta reptesdubtes i tècniques a les que potser no hi estem encara avesats. 

A la XV Jornada del CREAF, la Societat Catalana e Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) discutirem i reflexionarem obertament sobre aquests desafiaments, coneixerem persones expertes de centres de recerca, entitats
i administracions que han hagut de fer-hi front i aprendrem entre tots com podem incloure amb èxit la ciència ciutadana en la nostra estratègia científica, empresarial, educativa o d’innovació en la gestió.

Documents: 
application/pdf Programa complet

Patrocinat per: 
Departament Agricultura
Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT)
Organitzat per: 
CREAF
Societat Catalana de Biologia (SCB)
Institució Catalana d'Història Natural (ICHN)