Programa Dia 1 · Sessió a l’aula · Dijous 15 d’octubre
El primer dia es farà una introducció a l’actual visió dels incendis forestals a Catalunya, les necessitats en prevenció i la gestió del foc com a nou paradigma. Seguidament, es mostraran tres tècniques i/o pràctiques que s’estan duent a terme per tal de modificar el comportament dels grans incendis forestals a Catalunya i reduir els seus efectes.
· Silvopastura - L’ús de ramats per reduir la biomassa i per “protegir” zones poblades.
· Modelització - Els punts estratègics de gestió com a eina d’integració del risc d’incendis forestals en el paisatge.
· Ús del Foc tècnic (cremes controlades) - La recuperació de l’ús tradicional del foc per assolir diversos objectius (gestió de biomassa, recuperació d’hàbitats, etc.)
Ponents: Eduard Plana (Centre Tecnològic Forestal de Catalunya), Eduard Balsells (Ramats al Bosc), Jordi Pagès (Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF) - Bombers de la Generalitat de Catalunya).
Dia 2 · Sortida de camp · Dissabte 16 d’octubre (OPCIONAL)
El segon dia s’observarà sobre el terreny la petjada d’un incendi històric de la regió central de Catalunya, s’explicarà l’execució d’una crema prescrita sobre el territori i es podran veure els seus efectes sobre la vegetació, i s’aprofundirà sobre aquestes noves eines de prevenció d’incendis forestals. La jornada estarà conduïda per professionals experts en incendis forestals: Asier Larrañaga (Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF) - Bombers de la Generalitat de Catalunya) i Albert Besalú (Tècnic especialitzat en incendis forestals i col·laborador de la Fundació Pau Costa).
Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.
Dona't d'alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.
PATRONAT
DISTINCIONS
MEMBRES DE
AMB EL SUPORT DE