Jornada "Espècies exòtiques invasores. Projecte IASTracker"
Sala d'Actes de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Parc de Montjuïc
Barcelona
Espanya
Enllaç de l'event: 
Jornada "Espècies exòtiques invasores. Projecte IASTracker" - Inscripció
Com arribar-hi: 

Jornada "Espècies exòtiques invasores. Projecte IASTracker"

dijous, gener 28, 2016de 9:30 a 11:50h

Presentació de “ Les espècies exòtiques invasores empobreixen la biodiversitat global: una APP per localitzar-les”. Una de les principals raons de la pèrdua de la biodiversitat en el món és la invasió d’animals i plantes en zones fora de la seva distribució natural que afecta el desenvolupament dels ecosistemes ocupats. Però la seva distribució exacta és poc coneguda i, a voltes, és imprescindible per evitar la seva expansió. IASTracker és una aplicació mòbil per localitzar espècies invasores en cada regió definida i que permet consultar-ne la ubicació arreu del món en un geoportal.

L’aplicació mòbil IASTracker permet identificar espècies exòtiques invasores (IAS, del seu acrònim en anglès) en el territori a partir de la comparació de l’espècie a les imatges i continguts de l’aplicació. Així, a Catalunya, podem identificar l’atzavara en els marges, camps i jardins, la cotorra argentina en els jardins de les grans ciutats o el musclo zebra a les aigües de la nostra xarxa hidrogràfica, com exemples de casos emblemàtics.

Els tècnics experts en la matèria, els investigadors, els estudiants i els ciutadans en general podran entrar les observacions d’IAS. L’increment d’observacions i la seva localització poden donar un servei a les autoritats i grups de recerca que, des de fa anys, treballen per a la preservació de la biodiversitat i per detectar les zones afectades d’IAS.

Organitzat per: 
Institut Cartogràfic de Catalunya