CARDIMED
Altres
Durada del projecte: 
set. 2023 a febr. 2028

Introducció

CARDIMED introdueix un marc destinat a construir la Resiliència Climàtica a la regió biogeogràfica mediterrània, unificant eficientment esforços individuals de regions i comunitats de diferents països i continents. Això s'aconseguirà desplegant la infraestructura digital per harmonitzar els processos de recopilació i avaluació de dades, proporcionant dades d'accés obert a tots els actors implicats a la cadena de valor de les solucions basades en la natura (Nature-based Solutions, NBS) i integrant funcions crucials per a la resiliència climàtica.

Entre aquestes funcions, les eines digitals intel·ligents per a la participació ciutadana i el desenvolupament de capacitats complementaran una ambiciosa estratègia de participació de les múltiples parts interessades, centrada en la traducció dels coneixements i les rutes d'impacte. A més, utilitzarà eines de modelització holística que inclouran el nexe Aigua-Energia-Alimentació-Ecosistemes (WEFE) i proporcionaran coneixements exhaustius sobre les complexes interfases que es donen a les NBS, contribuint decisivament a abordar els reptes socioecològics i els problemes de valoració incloent la baixa inversió a NBS.

Aquestes accions s'implementaran a 9 llocs demostratius, compostos per 10 regions, 20 localitats i 28 comunitats i que comprenen 47 NBS que es relacionen directament amb més de 80 intervencions i unitats de suport que aborden els reptes del canvi climàtic i la circularitat. La consolidació de les regions i comunitats demostradores establirà l'Aliança Regional CARDIMED, que funcionarà com a vehicle per ampliar la xarxa mitjançant l'ampliació dels centres existents i la incorporació de nous. El projecte inclou 5 casos de transferibilitat, així com 10 més que es definiran durant l'execució del projecte. A través d'aquestes accions, l'aliança CARDIMED haurà impactat almenys 28 regions i 70 comunitats el 2030, haurà creat 8.000 llocs de treball, especialment al sector de les NBS, i haurà mobilitzat més de 450 M€ en inversió climàtica.

Partners

ETHNICON METSOVION POLYTECHNION; INSTITUTE OF COMMUNICATION AND COMPUTER SYSTEMS; UNIVERSITEIT UTRECHT; BRUNEL UNIVERSITY LONDON; BIOAZUL, SL; CORE KENTRO KAINOTOMIAS AMKE; CETAQUA, CENTRO TECNOLOGICO DEL AGUA, FUNDACION PRIVADA; ICLEI EUROPEAN SECRETARIAT GMBH (ICLEI EUROPASEKRETARIAT GMBH); ALCHEMIA-NOVA RESEARCH & INNOVATION GEMEINNUTZIGE GMBH; LIBRA AI TECHNOLOGIES PRIVATE IDIOTIKI KEFALAIOUCHIKI ETAIREIA; ALEA Srl; ASOCIACION EMPRESARIAL DE INVESTIGACION CENTRO TECNOLOGICO DE LA CONSTRUCCION REGION DE MURCIA; Mediterranean Institute for Nature and Anthropos; Hydraspis OE; Region of North Aegean; PERIFEREIA NOTIOU AIGAIOU; ELVALHALCOR ELLINIKI VIOMIHANIA HALKOU KAI ALOUMINIOU ANONYMOS ETAIREIA; INSTITUTO TECNOLOGICO DE ARAGON; PERIFEREIA STEREAS ELLADAS; GKONELAS K. - PATELIS M. O.E.; UNIVERSITA POLITECNICA DELLE MARCHE; ALMA MATER STUDIORUM - UNIVERSITA DI BOLOGNA; REGIONE AUTONOMA DELLA SARDEGNA*RAS; IRIDRA SRL; UNIVERSITA DEGLI STUDI DI CATANIA; COMUNE DI CATANIA; Regione Siciliana - Dipartimento Regionale Tecnico; SVI.MED CENTRO EUROMEDITERRANEO PERLO SVILUPPO SOSTENIBILE ONLUS ASSOCIAZIONE; UNITE TECHNIQUE DU SEMIDE GEIE; UNIVERSITE D'AIX MARSEILLE; EMPAN Laure Moreau; CONSEIL REGIONAL PROVENCE ALPES COTE D'AZUR; FUNDACION CIRCE CENTRO DE INVESTIGACION DE RECURSOS Y CONSUMOS ENERGETICOS; FUNDACIO UNIVERSITARIA BALMES; Gobierno de Aragón; UNIVERSIDADE DE EVORA; CIMAC - COMUNIDADE INTERMUNICIPAL DO ALENTEJO CENTRAL; EBOS TECHNOLOGIES LIMITED; T.L. GARDENS OF THE FUTURE; LEFKOSIA MUNICIPALITY; IZMIR INSTITUTE OF TECHNOLOGY; Izmir Metropolitan Municipality Izdoga Company; IZMIR BUYUKSEHIR BELEDIYESI; DOGA DERNEGI; IZMIR SU VE KANAL IDARESI GENEL MUDURLUGU; ENERGY AND WATER AGENCY; Kärntner Betriebsansiedlungs- und Beteiligungsgesellschaft m.b.H.; SOCIEDAD ESPANOLA DE ORNITOLOGIA SEO; AYUNTAMIENTO DE MURCIA; IRENA - ISTARSKA REGIONALNA ENERGETSKA AGENCIJA
ZA ENERGETSKE DJELATNOSTI DOO

Conclusions

 

 

  • CARDIMED