Boscos i salut
Contractes i convenis
Durada del projecte: 
nov. 2016 a nov. 2018

El projecte de boscos i salut pretèn monitoritzar l'estat de salut dels boscos actuals i crear un sistema d'alerta forestal a través d'una plataforma de ciència ciutadana.

Introducció

L'objectiu principal serà desenvolupar un projecte que compti amb la col·laboració de la societat per generar un sistema d'alerta forestals sobre els problemes de salut dels boscos (plagues o altres afectacions importants). En contacte amb altres projectes que desenvolupa el CREAF (com el projecte de seguiment DEBOSCAT), aquest sistema d'alerta permetrà aprofundir en el coneixement que tenim sobre els canvis en l'estat de salut dels boscos i apropar la seva problemàtica a la ciutadania (Mòdul 1 del projecte).

El segon objectiu del projecte serà la projecció al futur de la salut dels boscos i les seves vulnerabilitats sota diferents escenaris de canvi global. Es pretén avaluar els efectes dels canvis en el règim d'incendis i en el clima sobre els boscos Mediterranis i la seva resiliència. Les avaluacions es desenvoluparan a partir de la millora de les eines de modelització disponibles a la plataforma MED-LDM (Mediterranean Landscape Modelling) i es generaran projeccions i mapes del futur de l'estat dels boscos seguint les guies proposades per iniciatives internacionals en aquest camp de l'ecologia.