Search

Per què hi ha hagut incendis al nord d’Espanya aquest hivern?

Web de Principia
Web de Principia

Aitor Ameztegui, investigador del CREAF, ha col·laborat aquest desembre a la revista Principia, una revista de divulgació sobre temes científics, socials i culturals, parlant dels incendis forestals que han castigat el nord d’Espanya el darrer mes. 

Web de Principia
Web de Principia

El passat 20 de desembre, mentre tot el país estava pendent d’escons, recomptes i possibles pactes postelectorals, el nord d’Espanya cremava. L’alt nombre d’incendis simultanis -més de cent- i la coincidència amb les eleccions va fer que més d’un imaginés foscos interessos i conspiracions amb fins una mica tèrbols. Però, fins a quin punt és estrany el que està passant aquests dies al nord d’Espanya? Hi ha indicis per sospitar d’un complot?

Continua llegint l’article al web de Principia (castellà)

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Notícies
CREAF

Cremar el sotabosc de forma controlada redueix el risc del bosc a la sequera i als incendis

Investigadors i investigadores del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), en col·laboració amb el CREAF, han liderat un estudi per entendre millor l’efecte de diferents tractaments forestals en la resistència de boscos de pinassa a sequeres i incendis, i han comprovat que el sotabosc hi juga un paper rellevant. 

Zona en restauració. Foto: Unsplash CCBY
Notícies
CREAF

Els resultats essencials de la COP26

Traducció al cataà de l’editorial publicada a Global Change Biology sobre la COP26 i els resultats que la ciència n’espera. Josep Peñuelas, professor de recerca

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia