CCCB
Passatge Trullàs
08005 Barcelona Catalunya
Spain
Contact e-mail: 
info@estaciociutat.org
Event link: 
Mutualisme: de la conservació a la convivència
How to get there: 

Setmana de la Ciència: Vine a seguir els ritmes de la natura

Sunday, November 19, 201711.30h - 13.30h

Es necessiten ciutadans amants de la natura que vulguin aprendre a fer observacions fenològiques i ajudar els científics a estudiar els impactes del canvi climàtic sobre el ritme de les plantes, els animals i els éssers vius en general.

RitmeNatura.cat és un observatori ciutadà que vol estudiar i recollir com varien els ritmes de la natura en un context de canvi climàtic com el que estem vivint.

L’observatori s’ha creat gràcies al projecte europeu GroundTruth 2.0. i farà una primera prova pilot amb ciutadans  aquest diumenge 19 de novembre en el marc de l’exposició Després de la fi del món, organitzada pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

El diumenge a les 11.30h fins a les 13,30h tindrà lloc a la SuperIlla del Poble Nou una marató per trobar i identificar el màxim número d’éssers vius i analitzar entre tots el grau de biodiversitat que presenta aquest espai urbà. Durant la marató, a més d’identificar les espècies que es trobin, també es convidarà als voluntaris a documentar i registrar en quin moment del cicle de vida es troben aquest éssers vius (florint, fent fruit, fulles caient, etc), el que seria el seu “estat fenològic”.  D’aquesta manera, els participants podran conèixer la iniciativa i posteriorment incorporar les seves dades al projecte RitmeNatura.cat.

A aquesta marató hi col.labora Altran, StarLab, CREAF i MeteoCat

L’Espai Ciutat, la Clínica de Salut Ambiental al Districte de Sant Martí de Barcelona

 

El CCCB ha organitzat, dins de l’exposició Després de la fi del món, un espai de descoberta de receptes per fer front al canvi climàtic, la Clínica de Salut Ambiental, que es desenvolupa des del 4 de novembre al 29 d’abril de 2018 a l’Estació Ciutat. La Clínica comprèn una sèrie de caps de setmana temàtics on el públic pot implicar-se en accions participatives que contribueixen activament a la millora de la salut ambiental.

 

Organized by:: 
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
Starlab
Altran
CREAF