Parc Natural de Collserola
Estació FGC Baixador de Vallvidrera
Barcelona
Spain
Contact e-mail: 
liquencity@creaf.uab.cat
Event link: 
LiquenCity culmina la campanya de mostrejos amb un segon bioblitz simultani a Barcelona i Madrid
How to get there: 

Bioblitz LiquenCity - Cerca líquens urbanites i coneix la qualitat de l'aire de Barcelona

Sunday, March 24, 2019

El projecte LiquenCity ha organitzat una marató festiva d'observacions naturalistes –un bioblitz– pel proper 24 de març de 2019. L'esdeveniment serà simultani a Barcelona i Madrid. L’activitat està oberta a tot el públic i serà el colofó a la campanya de mostrejos realitzada amb la comunitat educativa.

Tant a Barcelona com a Madrid l’activitat començarà a les 10.30 h. L’equip de LiquenCity guiarà en tot moment la jornada i aportarà el material necessari (guies, lupes, cintes mètriques, etc.) per realitzar l’activitat. Es realitzarà un recorregut al Parc Natural de Collserola, un autèntic pulmó verd de l’àrea metropolitana. El punt de trobada serà la sortida de l’estació ‘Baixador de Vallvidrera’ de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya [mapa], pujant les escales. Partint d’aquí, es farà un itinerari dins els límits del Parc pertanyent al districte de Sarrià – Sant Gervasi de Barcelona.

Què ens diran els líquens sobre l’atmosfera d’aquest indret? Us avancem que es veuran uns quants! Els liquenòlegs de LiquenCity ajudaran en tot moment per trobar i identificar les espècies. Les dades recollides per tots es pujaran a Natusfera per a nodrid el mapa de líquens de Barcelona. Si vols aprendre sobre líquens, per què són bioindicadors, i vols posar el teu granet de sorra per fer ciència, apunta-t’hi! Amb les dades de tots els mostrejos s’elaboraran mapes de qualitat ambiental en les dues ciutats.

Organització del dia:

10.30 h – 11.00 h: Xerrada informativa sobre el projecte, la ciència ciutadana, els líquens com  a bioindicadors i instruccions per a la presa de dades amb exemple pràctic.

11.00 h – 13.30 h: Recorregut del bioblitz per a descobrir els líquens.

13.30 h – 14.00 h: Posada en comú, conclusions i comiat.

Instruccions:

L’activitat és gratuïta però per motius organitzatius és necessari confirmar l’assistència omplint aquest formulari.

Per registrar les observacions dels líquens utilitzarem la plataforma de ciència ciutadana Natusfera. Aquesta plataforma es pot utilitzar des de l’ordinador i des del mòbil gràcies a la seva app gratuïta per Android i iOS. Per tant, és molt important que et descarreguis l’app de Natusfera al mòbil i et creïs un usuari. Una vegada fet això, busca el projecte ‘LiquenCity Barcelona – Sarrià-Sant Gervasi’ i uneix-t’hi. No pateixis, tens tota la informació de com fer-ho a la pàgina ‘Descarrega’t Natusfera’ del nostre web. Aquest darrer pas el podem fer sobre el terreny, però és molt important tenir l’aplicació descarregada al mòbil amb un usuari creat.

Els participants han de portar aigua, el menjar que els sembli oportú, i la roba i calçat adequats per caminar. L’itinerari es realitzarà per pista i és de baixa complexitat.

Per últim, si vols ser un alumne avantatjat, et recomanem que consultis la metodologia de mostreig per a la presa d’observacions.

Organized by:: 
LiquenCity