Can Victori - Seu de l'Institut Menorquí d'Estudis
Camí des Castell, 28,
Maó
España
Dirección de contacto: 
daniel.campos@uab.cat+info

Trobades científiques de la Mediterrània: "Física i ecologia: reptes de frontera"

De Martes, Octubre 9, 2018 hasta Jueves, Octubre 11, 2018

XXXIV TROBADES CIENTÍFIQUES DE LA MEDITERRÀNIA - "FÍSICA I ECOLOGIA: REPTES DE FRONTERA"

Científics, historiadors i analistes coincideixen que, probablement, el XXI serà el segle de la Biologia. L’augment de la capacitat tecnològica per obtenir i gestionar un gran volum de dades procedents dels sistemes biològics conduirà probablement la biologia i, en particular l’ecologia, cap a una nova esfera teòrica cada vegada basada més en principis i mecanismes generals.

En aquesta transició, la física hi jugarà un paper essencial per la seva capacitat de raonament abstracte i fonamental. En la frontera entre la biologia i la física, aquesta revolució està ja en marxa. L’augment significatiu en la disponibilitat de dades ja ha impulsat algunes branques de la biologia, com és el cas de l’ecologia, cap a grans avenços quantitatius (des de l’ecologia de sistemes fins a la de poblacions, passant per l’ecologia del comportament). Tanmateix, i per la complexitat de les qüestions que s’hi plantegen, aquesta revolución  requereix un gran esforç de síntesi i conceptualització.

La present trobada pretén ser un punt de reunió per a investigadors que conviuen en aquesta estimulant frontera, per tal que ens ofereixin els seus punts de vista i les claus que han de marcar aquests reptes de futur.

 

INSCRIPCIONS

  • El preu d’inscripció és de 140€ per a investigadors seniors i 70€ per a estudiants. Per incriure’s cal omplir el formulariData límit: 14 de setembre.
  • Contribucions: enviar en format Word (lliure) o Latex a l’adreça: daniel.campos@uab.es, indicant nom i afiliació de tots els autors. Data límit per enviar contribucions: 27 de juliol de 2018.

Organizado por:: 
UAB
Universitat de Barcelona
Institut d'Estudis Catalans (IEC)
CEAB - CSIC
Institut Menorquí d'Estudis (IME)