Search

L’observació de la Terra ajuda a prevenir les epidèmies provocades per mosquits

L’investigador John Palmer explica el sistema de recollida i processament de dades del projecte Mosquito Alert, en una trobada mundial, organitzada per The Wilson Centre i la NASA als EUA.

JohnPalmer_NASA
John Palmer fent la xerrada a The Wilson Centre, Washington DC. Foto: NASA Precipitation

El 17% de les malalties infeccioses globals són transmeses per vectors com mosques, puces i sobretot mosquits. Conèixer les condicions ambientals en les que creixen aquests vectors és clau per frenar-ne la seva expansió i reduir els casos d’epidèmia associats a aquests animals transmissors. L’investigador John R.B. Palmer del CREAF i la Universitat Pompeu Fabra ha assistit al congrés  “Vector and Waterborne Disease Workshop” on ha explicat un mètode innovador de recol·lecció de dades globals i com l’equip de Mosquito Alert gestiona la recollida de dades de mosquit tigre i de mosquit de la febre groga, combinant la informació que prové de la participació ciutadana i la que s’obté amb els mètodes tradicionals.

Podeu llegir l’entrada completa al blog de Mosquito Alert.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Ós rentador (Procyon lotor) amb una persona donant-li menjar, un fet que per norma general no s'ha de fer mai amb la fauna salvatge. En cas que trobem un individu d'ós rentador en llibertat cal trucar als Agents Rurals 93 114 68 87. Imatge: Domini Públic
Notícies
Anna Ramon

Catalunya presenta la llista de les espècies exòtiques invasores més buscades

L’informe, dirigit als més de 140 governs que integren la l’IPBES, descriu gairebé 300 espècies que requereixen d’actuacions de control i erradicació, en el cas de les 172 espècies de llista negra, i de seguiment i vigilància en el cas de les 125 de la llista d’alerta.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia