935814221
Oficina: C5b/-116

Sóc un ecòleg terrestre que té com a objectiu entendre els patrons i respostes de la biodiversitat al llarg de gradients de pertorbació i ambientals, així com els mecanismes que expliquen aquests patrons a escales local, regional i global. El repte final és entendre les respostes de les biodiversitat i les adaptacions de les espècies al canvi global des dels punts de vista evolutius i de conservació. La meva recerca combina enfocaments taxonòmics, funcionals i filogenètics, encara que en els últims anys es centra principalment en la diversitat funcional, mitjançant l'estudi d’atributs funcionals de resposta (morfològics, d’història de vida, comportamentals i fisiològics) i d'efecte (funcions ecosistèmiques). El meu organisme d’estudi principal són les formigues (encara que també treballo amb altres grups d'insectes i plantes), i realitzo els meus estudis principalment a nivell de comunitat tant en ecosistemes mediterranis com tropicals. Utilitzo una combinació d'observacions i experiments de camp, juntament amb experiments de laboratori en organismes model.

Sóc llicenciat en Biologia (2001), i vaig rebre el meus títols de mestratge en Biologia (2004) i doctorat en Ecologia (2006) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La meva tesi analitzà els patrons de regeneració post-incendi de les comunitats de plantes i formigues, així com les interaccions entre els dos grups en ecosistemes mediterranis. Després d'acabar el meu doctorat, vaig ocupar diverses places post-doctorals a Espanya (CREAF i la UAB, 2006-2011), Austràlia (CSIRO Darwin, 2008 i 2009), Alemanya (Universitat Tècnica de Darmstadt, 2012-2013) i Brasil (Universitat Federal de Pernambuco, 2014-2017). Al maig de 2017 em vaig incorporar com a investigador Ramón i Cajal al CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals).

Interessos

Biodiversity patterns along environmental and disturbance gradients, Species adaptations to climate change, Functional resilience to disturbance and climate change, Functional ecology, Plant-animal interactions, The role of competition vs environmental filters on community structure

Recent publications under CREAF affiliation